Підтримати нас

Визначено переможців конкурсу «Реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади»

07 листопада 2019 09:00
380
Поширити:

Вчора, 6 листопада у Херсонській обласній раді визначали переможців вже другого обласного конкурсу журналістських робіт.

На розгляд конкурсної комісії, яку очолила ініціатор проведення конкурсу – заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, надійшли 27 медіа матеріалів у трьох номінаціях. Більш активно учасники надсилали свої роботи у номінації «Краща онлайн-публікація», де представлено 10 робіт, у номінації «Краща публікація у друкованих ЗМІ» надійшло 9 робіт, а у номінації «Кращий радіо- або відеоматеріал» надійшло 8 робіт, на відміну від минулого року, коли взагалі не виявилося бажаючих претендентів.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

Ми бачимо, що тематика, якій присвячений наш конкурс, має резонанс у суспільстві, тому й популярність теми децентралізації, реформ місцевого самоврядування у журналістів зростає. У минулому році на конкурс подалися 10 номінантів, зараз ми бачимо 27 робіт, два журналісти подали по дві роботи у різні номінації. Зростає й професійний рівень медіа матеріалів: наприклад, висвітлюються не тільки успіхи створених ОТГ, а й проблеми, з якими стикаються громади на шляху до об’єднання та вже після нього. Є ґрунтовний аналіз ситуацій, які склалися в громадах, – зазначила Оксана Рукавішнікова.

Кожен з членів комісії мав змогу заздалегідь ознайомитися з журналістськими роботами, які надходили на конкурс з 28 січня (день оголошення конкурсу) по 30 вересня поточного року. Необхідно було оцінити кожну конкурсну роботу за чотирма критеріями (актуальність, фаховість/знання тематики, креативність, дотримання етичних норм та журналістських стандартів) від 1 до 10 балів. На засіданні тривало жваве обговорення матеріалів, бо до складу конкурсної комісії увійшли фахівці як з боку місцевого самоврядування, так й професійні журналісти. Бали, виставлені всіма членами комісії підсумовувалися, було виведено середнє значення.

У кожній з трьох номінацій комісія визначила по три переможці, імена яких будуть оголошені до Дня місцевого самоврядування – 7 грудня та оприлюднені на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради та інших ЗМІ. У цей же день, відбудеться урочисте нагородження лауреатів обласного конкурсу журналістських робіт. За умовами конкурсу, переможці нагороджуються дипломами та грошовими преміями у розмірі:

  • перша премія (І місце) – 15 000 грн.
  • друга премія (ІІ місце) – 10 000 грн.
  • третя премія (ІІІ місце) – 5 000 грн.

Фінансування нагородження переможців здійснюється в рамках програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 − 2020 роки.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ