Підтримати нас

Вуличні грабіжники та незаконна зброя: кримінальна хроніка Херсонщини

Автор статті
10 липня 2020 07:58
659
Поширити:

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 678 заяв та повідомлень.

Зареєстровано 7 дорожньо-транспортних пригод, у них загинуло 3 особи, а 4 отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху поліцейські склали 107 протоколів, з яких 11 - на водіїв за керування в нетверезому стані.

Вуличні грабіжники в Херсоні

Житель мікрорайону Північний, повертаючись додому, на вулиці зустрів трьох малознайомих чоловіків. Один із них вдарив потерпілого по обличчю, а інший відібрав мобільний телефон. Після чого зловмисники втекли.

Заявник назвав поліцейським лише ім’я одного зі своїх кривдників та описав їх прикмети. Упродовж доби працівники Херсонського відділу поліції встановили особи всіх трьох підозрюваних. Ними виявилися місцеві жителі, які раніше були судимі за майнові злочини. Чоловіки вказали місце на ринку, де продали телефон потерпілого. Правоохоронці вилучили мобільний, який після  необхідних експертиз повернуть  власнику.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі від чотирьох до шести років).

У херсонця вилучили револьвер і набої

Поліцейські Корабельного відділення отримали інформацію, що місцевий житель може зберігати  вдома зброю та набої.

Під час санкціонованого обшуку в квартирі 45-річного херсонця поліцейські знайшли і вилучили револьвер іноземного виробництва та набої різних видів. Чоловік пояснив, що зброю нібито знайшов та зберігав без певної мети. Нині поліцейські встановлюють її походження.

Револьвер з набоями вилучено та направлено на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ