Підтримати нас

Ворог використовує піратські програми, аби отримати доступ до пристроїв українців, – Держспецзв’язок

Vgoru
Автор статті
22 травня 2023 12:09
482
Поширити:

Російські військові постійно шукають нові методи, аби отримати доступ до електронних пристроїв українців. Тепер із цією метою ворог використовує неліцензійне програмне забезпечення.

Про це інформують у Держслужбі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Усе більш небезпечним стає використання неліцензійного (піратського) програмного забезпечення. Його ворог поширює навіть через українські торенти.

«Важливо пам’ятати: навіть одна «зламана» програма (чи то програма з офісного пакета, чи пасьянс «косинка» тощо), встановлена на один із компʼютерів організації, може відкрити двері російським хакерам та спецслужбам РФ до інформації про українську організацію», — йдеться в повідомленні установи.

Ворог буде збільшувати подібний вектор кібератак. На українських торент-трекерах з’являтиметься все більше нових користувачів, які розповсюджуватимуть небезпечний піратський софт.

Мотивація хакерів може бути різною: від кібершпіонажу та деструктивних дій — до викрадення даних банківських карток, а надалі — коштів; чи зараження вірусами-вимагачами з подальшим вимаганням викупу.

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини колаборанти пишуть на воротах місцевих мешканців «ЗСУ», щоби туди прийшли з обшуками російські військові.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ