Підтримати нас

Волонтер із Херсона Григорій Янченко в Луцьку збирає гроші для ЗСУ

02 травня 2024 07:16
121
Поширити:
Григорій Янченко. Фото: Суспільне Луцьк

До 6 травня волонтер із Херсона Григорій Янченко, більш відомий як "дядя Гриша", перебуватиме в Луцьку.

Про це повідомили на сторінці Суспільне Луцьк.

До Луцька чоловік приїхав потягом із Запоріжжя, де теж впродовж тижня збирав допомогу, інформують журналісти.

Місцеві жителі впізнають херсонського волонтера.

"Я на початку війни бачила репортаж, що такий легендарний чоловік живе в окупованому Херсоні й не боїться проявити свою позицію. Я вражена, що є така унікальна змога з ним зустрітися і виявити свою повагу" – розповіла лучанка Вікторія.

На Театральному майдані Луцька до Григорія підійшов зі словами вдячності військовослужбовець 118 бригади Юрій Вовк. Він впізнав "дядю Гришу" і подарував йому свій шеврон із позивним "Циган".

Далі волонтер збирається їхати до Рівного, потім до Хмельницького і Запоріжжя, йдеться в тексті.

Як розповів Григорій Янченко, з 2014 року він зібрав майже 8 мільйонів гривень пожертв для допомоги війську. З них 3,5 мільйони гривень за час повномасштабного вторгнення РФ.

За зібрані гроші Григорій Янченко закриває запити військовослужбовців із різних бригад. Він купує дрони, старлінки, генератори та медикаменти.

  • Ще торік Григорій почав їздити по Україні та збирати гроші для ЗСУ. У квітні сума зібраних коштів сягнула понад 7 млн гривень.
  • 5 грудня 2023 року Григорій Янченко, відомий усім херсонцям як "дядя Гриша" в Міжнародний день волонтера отримав відзнаку Президента України "Золоте серце". Передали її лише 25 квітня 2024 року.
  • Херсонський волонтер Григорій Янченко в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповідав про окупацію міста, російських військових та допомогу ЗСУ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ