Підтримати нас

Волонтер із Херсона Григорій Янченко приїхав до Одеси, аби збирати гроші для ЗСУ

04 липня 2024 13:57
213
Поширити:
Григорій Янченко, дядя Гриша
Григорій Янченко. Фото: Суспільне Одеса

4 липня волонтер із Херсона Григорій Янченко, більш відомий як "дядя Гриша", приїхав до Одеси, щоб зібрати гроші для ЗСУ.

Про це повідомили журналісти Суспільне Одеса.

Зазначається, що за словами волонтера, на збір коштів для армії йому дає дозвіл місцева влада.  

У коментарі Суспільному чоловік зазначив, що буде у місті тиждень. Також він додав, що можливо наступна поїздка буде десь на північ – Чернігівська, Сумська, Харківська області.

"Дядю Гришу знаю, бо я його бачила в Херсоні, бачила біля тої фабрики, яку спалили російські окупанти. Було великою несподіванкою зустріти його зараз на вокзалі в Одесі. Дуже щаслива від такої зустрічі, бо дуже поважаю цю людину", – розповіла журналістам переселенка з окупованих Олешок Наталя, яка зараз перебуває в Одесі.

Свої поїздки для збору коштів чоловік почав з січня 2024 року. За його словами, він відвідав вже 18 міст. На зібрані кошти для військових купують дрони, старлінки, генератори, медичні засоби тощо.

  • 3 липня  "дяді Гриші" виповнилося 77 років. 5 грудня 2023 року Григорій Янченко в Міжнародний день волонтера отримав відзнаку Президента України "Золоте серце". Передали її лише 25 квітня 2024 року.
  • Херсонський волонтер в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповідав про окупацію міста, російських військових та допомогу ЗСУ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів