Підтримати нас

Власовим посилили запобіжний захід

Автор статті
19 вересня 2018 00:27
690
Поширити:

У вівторок, 18 вересня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області змінила запобіжний захід депутату Дніпровської райради міста Херсона Олександру Власову на цілодобовий домашній арешт, а його дружину Лілію Якубсон (Власову) зобов’язали носити електронний браслет.

Нагадаємо, ця справа стосується нападу на офіс, який займає херсонська Самооборона (поряд з відділом поліції, на вул. Маяковського, 5).

Власови виламали вночі з 28 на 29 серпня решітки на вікнах офісу, розбили вікно, залізли в приміщення й напали на керівницю херсонського Правого сектору Наталію Вотеічкіну, яка там знаходилася. Поліція відкрила кримінальне провадження відразу за шістьма статтями: крадіжка, умисне легке тілесне ушкодження, перешкоджання діяльності журналістів, хуліганство, самоуправство і грабіж. Правоохоронці майже одразу повідомили Власовим про підозру в скоєнні тяжкого злочину – пограбуванню, а прокуратора подала до Херсонського міського суду клопотання про арешт нападників, без можливості внести заставу. Адже подружжя звинувачують в тяжкому злочині, за який передбачено до 6 років позбавлення волі. Крім того, Власови проходять ще й по іншім кримінальним справам, зокрема: Лілія - за напад в цьому році на журналістку і авторку багатьох публікацій на популярному ресурсі «Вікіпедія» Євгенію Вірлич, Олександр - за напад в 2015 році на лідера місцевого осередку громадянського корпусу «Азов», якому відкусив вухо.

Обидва клопотання про арешт по останній справі потрапили на розгляд судді Херсонського міського суду Галини Радченко. Обох фігурантів Галина Радченко вирішила залишити на волі, тільки обмежила їх пересування вночі: присудила домашній арешт з 21 години до 7 ранку.

Постраждала Наталія Вотеічкіна подала на ці рішення апеляційні скарги. Отже, у вівторок, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області Віталій Батрак, Інна Литвиненко та Ігор Красновський переглядали ухвали Херсонського міського суду. Спочатку, о 09:00 - запобіжний захід стосовно Олександра Власова, після, о 13:00 - ухвалу по Лілії Якубсон.

Як повідомляє адвокат Дмитро Ільченко, який представляє інтереси Наталії Вотеічкіної, в апеляції вони наполягали на тому, що перебуваючи на волі вдень, Власов може продовжити свою злочинну діяльність. Бо це вже третя підозра за останній час, і він подовжує погрожувати потерпілий. Також вказали на те, що «міцні соціальні зв'язки» Власова, тобто дружина і маленька 2 річна дитина, не вберегти ні його, ні його дружину від нічного пограбування. Суд погодився з аргументами й обрав новий запобіжний захід: цілодобовий домашній арешт до 30.10.2018. Ухвала не підлягає оскарженню.

Що до дружини депутата Олександра Власова – Лілії Якубсон, то Апеляційний суд вирішив залишити її під нічним домашнім арештом, але вона також має носити електронний браслет.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ