Підтримати нас

Визнали винним у колабораціонізмі окупаційного голову Великолепетиського району

Автор статті
15 листопада 2023 14:00
687
Поширити:

Визнали винним у колабораціонізмі депутата однієї з районних рад області. Доведено, що в серпні 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду окупаційного голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.

За даними руху “Чесно”, ідеться про 58-річного Вадима Сайдулаєва. У 2010 році  був обраний депутатом від “Партії регіонів” до Великолепетиської районної ради. 

До 2020 року був представником благодійного фонду Ігоря Колихаєва “Нам тут жити!” у Великій Лепетисі.

За даними Центру журналістських розслідувань, Вадим Сайдулаєв 22 грудня 2021 року став депутатом Каховської районної ради від партії "Слуга народу" як наступний за черговістю після складення повноважень іншої депутатки. У райраді Сайдулаєва обрали членом постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку.

Днями прокуратура заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному депутату районної ради Херсона Сергію Черевку. До виконкому він прийшов працювати за гауляйтера Володимира Сальдо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ