Підтримати нас

Вісімнадцятирічні українці зможуть отримати книжкові сертифікати на суму 908 гривень

23 травня 2024 15:02
261
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/23 серпня 2023 року полиці з книгами в бібліотеці ім. Олеся Гончара

22 травня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг». Згідно з ним 18-річні українці можуть отримати книжкові сертифікати на суму 908 гривень. 

Про це повідомила ініціаторка законопроєкту Євгенія Кравчук. 

Вона зазначила, що отримати сертифікати можна через додаток “Дія” протягом року. 

“Запит у суспільства є, про що свідчить дослідження (ред. Українського інституту книги) у 2023 році. За його результатами, у порівнянні з 2020 роком, у 2023 році частка тих, хто читає щодня задля дозвілля зросла до 17% (було лише 8%). Також зросла популярність книги саме українською мовою до 54% (було 32%)”, – додала Кравчук.

В Міністерстві культури та інформаційної політики України повідомили, що реалізувати таку допомогу планують з 1 липня 2024 року. Вона передбачає придбання книжкових видань українською мовою у паперовій або електронній формах, аудіофайлів та видань для людей з порушенням зору. 

  • З березня 2024 року до збору книжок проєкту “Вільні читають українською!” приєдналися понад 112 установ із 20 областей України. Він проходить для відновлення знищених бібліотечних фондів півдня та сходу, а також для створення книжкових поличок і забезпечення читалень у бомбосховищах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів