Підтримати нас

Вишиванка чи косоворотка? У соцмережах продовжують обговорювати скандальне фото Зеленського

Автор статті
21 травня 2021 10:33
1,098
Поширити:

Як відомо, вчора вранці, 20 травня, у Всесвітній день вишиванки, президент України Володимир Зеленський привітав громадян, оприлюднивши кілька фото.

На них голова держави позує в сорочці, яка схожа на традиційну українську вишиванку лише на поверхневий погляд. Насправді як із подивом та обуренням відреагували багато користувачів соцмереж, Зеленський з'явився в предметі одягу, більше схожим на російську косоворотку.

Розріз на його сорочці розташований збоку, що і є, зокрема, ознакою косоворотки. Для української ж вишиванки більш характерним є передній розріз.

Тим часом на скандал відгукнувся дизайнер Артем Климчук, який і розробляв модель для президента. Він повідомив, що виявив ескізи подібних сорочок у музейних архівах Дніпропетровщини.

"Володимир одягнений у вишиту сорочку, яка зшита майстром за старовинним зразком кінця 19-го століття. Автентична сорочка походить з Дніпропетровської області та зберігається в приватній колекції. Такий крій з косим коміром став особливо популярним у кінці 19-го століття не тільки в Росії, але і по всій Європі, тому не варто за кроєм оцінювати походження сорочки", - зазначив дизайнер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ