Підтримати нас

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи чотирьох колаборантів із Херсонщини

Вгору
Автор статті
22 лютого 2024 19:58
256
Поширити:
Ілюстративне фото

21 лютого колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України щодо чотирьох представників окупаційної влади на Херсонщині та конфіскувала їхні активи.

Про це повідомляє Вищий антикорупційний суд.

ВАКС інформує, що активи конфіскували у громадян України, які співпрацювали з представниками окупаційної влади. Вони брали участь у плануванні та створенні підконтрольних російській владі окупаційних адміністрацій на Херсонщині, в яких займали керівні посади.

На своїх посадах вони виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції й намагались розширити вплив російських законів та пропаганди на окупованих територіях Херсонської області.

Згідно з отриманими даними про фігурантів, суд стягнув у дохід держави активи, якими вони володіють та якими мають право розпоряджатись.

  • У лютому 2024 року в АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів) передали майно Юрія Ковальова, брата екснардепа Олексія Ковальова, на понад 600 мільйонів гривень.
  • Раніше Агентство з розшуку та менеджменту активів виявило та розшукало активи 29 колишніх українських правоохоронців. Це земельні ділянки, житлова нерухомість, транспортні засоби, зброя та гроші.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ