Підтримати нас

Виплати зарплат, наповнення бюджету, подальші викрадення: про ситуацію в Олешківській громаді

Vgoru
Автор статті
25 квітня 2022 09:00
1,644
Поширити:

В Олешківській громаді чергове викрадення. 

Міський голова Олешок Євген Рищук повідомив у відеозверненні, що два дні тому російські військові затримали ще одного місцевого жителя - Вадима Назаренка. Чоловік не був активістом, тож чому його забрали, незрозуміло. Інформація про нього наразі відсутня.

Серед решти актуальних питань для громади - наповнення бюджету. Його за І квартал майже виконали. Проте вже у квітні спостерігається негативна тенденція, говорить міський голова:

“Щодо бюджету, то його за перший квартал наша громада виконала на 95% від запланованого. Це дало можливість виплачувати зарплатню нашим бюджетникам. Але вже квітень показує недобру тенденцію. Відбулося зменшення надходжень до бюджету рівно вдвічі. Тож можуть з'явитися проблеми з виплатою зарплати”.

Разом з тим, за словами Рищука, наразі кошти бюджетникам продовжують нараховувати у розмірі двох третин від посадового окладу:

“Всі працівники, які отримували зарплату з бюджету, були переведені на “простій” і, згідно із законодавством отримують дві третини від окладу, без премій. Держказначейство зараз пропускає лише зарплатню. В нас не проплачене ні тепло, ні електроенергія”.

Також Євген Рищук повідомив, що завтра, 26 квітня, у Львові відбудеться акція на підтримку Херсонщини. Всім землякам, які наразі перебувають у цьому місті, мер Олешок запропонував долучитися до заходу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ