Підтримати нас

“Викопували з ненавистю”: російські окупанти вивезли тіла українських військових у Каланчаку на Херсонщині

12 липня 2024 18:31
419
Поширити:
прапор Уккраїни пошкоджений через обстріл армії РФ
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Каланчаку на окупованій території Херсонської області викопали та вивезли в невідомому напрямку труни з тілами трьох українських військових. Після цього могили засипали.

Про це повідомили «Новини Приазов’я», з посиланням на військову адміністрацію Каланчака та Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що ці бійці загинули в перший день повномасштабного вторгнення.

Також в адміністрації розповіли, що за могилами доглядали місцеві жителі. Спочатку там висіли великі українські прапори, але російські окупанти їх постійно знімали, тому люди почали приносити маленькі. 

Окрім цього, зруйнували могили українських військових у Брилівці Виноградівської громади на Херсонщині. Невідомо чи викопали перед тим труни. Місцеві жителі поховали там тіла українських військових, які загинули під Каланчаком і Чаплинкою 24 лютого 2022 року.

“Знаю, що викопували з ненавистю, рили ледь не тракторами та виймали, і кудись їх повезли”, – зазначила волонтерка родом із Каланчака.

Також вона розповіла «Новинам Приазов’я», що в перші дні повномасштабного вторгнення РФ жителі збирали тіла загиблих бійців, ховали їх, брали документи та намагалися вивезти. Таким чином мама з Хмельниччини дізналася, що її син був вбитий біля Каланчака у лютому 2022 року.

За словами історика та військовослужбовця Олександра Алфьорова, російські окупанти викопали тіла українських військових у Каланчаку, аби надалі провести обмін. Також він припускає, що військові РФ могли це зробити для того, щоб приховати сліди своїх злочинів, йдеться в матеріалі.

  • Також від дій російської армії гинуть цивільні люди. 4 липня в селі Преображенка Каланчацького району Херсонської області російські окупанти вбили студента Херсонського державного університету Максима Шкуро.
  • Прокурори розпочали розслідування щодо вбивства 3 липня російськими військовими чоловіка, побиття 2 людей та дитини на лівобережжі Херсонщини.
  • 23 квітня російські військовослужбовці вбили п’ятьох людей у селах Абрикосівка та Подо-Калинівка на окупованій території Херсонської області. Серед убитих двоє мирних жителів, окупаційна голова одного з сіл та двоє російських військових.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів