Підтримати нас

Військові рф почали відступати із заходу Херсонщини - ISW

Vgoru
22 жовтня 2022 10:57
1,338
Поширити:

російські загарбники почали відступати із західної частини тимчасово окупованої Херсонської області. Про це повідомляє у своєму зведенні за 21 жовтня американський Інститут вивчення війни ISW.

Аналітики посилаються на повідомлення української армії, яка напередодні заявила, що російські сили «досить активно» перекидають боєприпаси, техніку та деякі підрозділи із західного берега Дніпра на східний та направили близько двох тисяч мобілізованих на утримання лінії фронту, ймовірно, щоби прикрити відведення військ.

У зведенні ISW зазначається, що загін росіян, який утримує оборону та прикриває відведення інших сил, має бути навченим та професійним.

«Малоймовірно, що погано навчені, нещодавно мобілізовані російські резервісти встоять і будуть чинити опір українській контратаці, якщо українські сили вирішать атакувати їх і переслідувати сили, що відступають», — йдеться в повідомленні.

Крім того, Інститут вивчення війни повторив прогноз про те, що росія, ймовірно, збирається підірвати греблю Каховської ГЕС у Херсонській області, щоби прикрити свій відступ і не дати українським військам переслідувати російські сили вглиб Херсонської області. Відповідальність за пошкодження греблі рф має намір покласти на Україну.

«Україна не має матеріальної зацікавленості у вибуху греблі, яка може затопити 80 українських міст та призвести до переміщення сотень тисяч людей, завдавши шкоди й без того слабкому енергопостачанню України», — додали в аналітики інституту.

Раніше українська розвідка повідомляла, що на дамбі каховської ГЕС стоять 2 “КамАЗи” з вибухівкою”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів