Підтримати нас

Відома українська мандрівна сім’я вирушила в нову подорож на велосипедах

Vgoru
Автор статті
10 грудня 2020 18:12
1,240
Поширити:

Учасники проєкту «Двоколісні хроніки» Ярина Квітка, Володимир Муляр і 4-річний Марко Муляр розпочали нову велосипедну мандрівку. Цього разу - Туреччиною.

Ідея чергової подорожі за кордон виникла у мандрівників після поїздки в Карпати.

«Початок світової пандемії я зустрів у Перу. Тоді  мандрував Південною Америкою сам, Ярина з Марком у той час жили на Обирку (хутір у Чернігівській області). Тоді з великими труднощами я повернувся до України. Проте сидіти довго у чотирьох стінах ми не можемо. Тому після вдалої мандрівки вже утрьох в українські Карпати ми вирішили помандрувати далі», - розповідає Володимир.

Зважаючи на карантинні обмеження, вибір країни для закордонної подорожі був очевидним: Туреччина - одна з небагатьох країн, які в умовах пандемії дозволяють в’їзд українцям практично без обмежень.

Стартувала мандрівна команда з міста на березі Егейського моря Ізмір. Далі вирушила узбережжям до південної Адани. Відтак маршрут цьогорічної експедиції «Двоколісних хронік» виглядатиме так: Ізмір - Сіґачік - Кушадасі - Бодрум - Мармаріс - Фетхіє - Лікійська стежка -  Кемер - Анталія - Аланія - Мерсін - Адана

 «Ми вже тиждень у Туреччині і ось, що можемо сказати: усі всюди (крім хати) - у масках. На велосипедах - у масках, гуляти по вулиці - лише в масках. Дехто навіть у власних авто - в масках. Ми якось нехтували цим. І за півгодини в Ізмірі нас двічі зупиняла поліція і просила одягнути  маски. У ресторанах їсти не можна. Більшість із них закриті. А ті, що працюють, продають лише їжу на виніс», - ділиться Ярина.

Серед заявлених урядом карантинних обмежень, зокрема, такі: щодня комендантська година з 21:00 по 5:00; карантин вихідного дня з 21:00 п'ятниці до 5:00 понеділка; продуктові магазини працюють лише на доставку; ресторани - лише на доставку; громадяни від 20 до 65 років не мають права користуватися громадським транспортом; вхід у торгові центри лише за HES-кодом (телефонний код, що містить інформацію про місце перебування та історію переміщень людини).

Оскільки з Яриною та Володимиром подорожує й їхній син Марко, сім’я, окрім велосипедів, використовує трейлер. Місця для відпочинку шукають через сервіс WarmShowers. Це спільнота мандрівників-велосипедистів та їхніх прихильників, через яку можна знайти прихисток у різних країнах світу. Також, звісно, ночуватимуть у наметах. Цей спосіб ночівлі для команди залишається основним у мандрах. Харчуються переважно місцевою їжею. Але завжди возять із собою пічку і все необхідне для автономного харчування.

Більше про незвичну мандрівку читайте на сторінці проєкту у Facebook та дивіться на YouTubeканалі.

Проєкт «Двоколісні хроніки» стартував 2009 року. Тоді мандрівники здійснили подорож на велосипедах з Криму до Абхазії. Всього за 11 років Ярина Квітка та Володимир Муляр відвідали на велосипедах 35 країн і подолали понад 50 тис. км. У межах проєкту, зокрема, були здійснені експедиції: «Мармурове кільце» (Туреччина, Румунія, Болгарія, 2010), «Країна скарбів» (з Ужгорода до Луганська, 2011), «Від Карпат до Апеннін» (Польща, Словаччина, Австрія, Словенія, Італія, 2012), «Чорно-білі історії» (Білорусь, Росія, Фінляндія, 2013), «Україна-Австралія» (13 країн Європи та Азії, 2014-2016) та ін.

«Двоколісні хроніки» поєднують мандрівну, етнографічну, музичну, медіа та кінематографічну складові. Під час подорожей мандрівники популяризують українську культуру через свій музичний проєкт «Фолькнери», вивчають культуру інших народів, ведуть блог та знімають відеоролики, які щотижня показують на своєму YouTube каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ