Підтримати нас

Ігри нескорених-2025: братиме участь військовий із Херсонщини 

05 липня 2024 09:00
173
Поширити:
Фото: Мінветеранів

У лютому 2025 року у Ванкувері та Вістлері (міста в Канаді) відбудуться Міжнародні змагання  Ігри нескорених-2025   міжнародні змагання серед ветеранів і військовослужбовців, які зазнали травм та поранень . У складі збірної команди з України братиме участь військовий із Херсонщини Олексій Горб. 

Про це йдеться на сторінці Суспільне Спорт. 

У 2025 році Україну представлятимуть 35 учасників – це найбільший склад за весь час її участі. Українська збірна змагатиметься на Іграх нескорених вп'яте.

“Організатори надали Україні квоту на 35 учасників, що на 11 більше, ніж у 2023-му”, – зазначили в матеріалі. 

В Міністерстві ветеранів повідомили, що молодший сержант ЗСУ Олексій Горб представлятиме Херсонську область.

До збірної потрапили учасники з Донецької, Київської, Хмельницької, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської, Хмельницької, Волинської, Дніпропетровської, Рівненської, Львівської, Вінницької, Харківської, Кіровоградської, Луганської областей.

Відбіркові змагання відбулись у Києві наприкінці травня та початку червня 2024 року. Комісія враховувала фізичну, реабілітаційну та соціальну підготовку.

  • Ігри нескорених 2025 стануть сьомими в історії. Перші змагання відбулися у 2014 році в Лондоні. Змагання заснував герцог Сассекський, принц Гаррі.
  • До програми Ігор нескорених 2025 увійдуть 11 адаптивних видів спорту: веслування на тренажерах, плавання, волейбол сидячи та баскетбол і регбі. Також вперше до них додадуть зимові види, такі як гірськолижний спорт, сноубординг, біатлон, лижні перегони, скелетон і керлінг.
  • Україна вперше брала участь в турнірі у 2017 році в Торонто.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів