Підтримати нас

Вибухотехніки з Рівненщини майже 2 місяці розміновують деокуповану територію Херсонської області

11 серпня 2024 20:10
253
Поширити:
Сриншот із відео на сторінці поліції Рівненської області

Фахівці з Рівненщини у складі зведеного загону Нацполіції України майже 2 місяці розміновують деокуповану територію Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці поліції Рівненської області. 

Зазначається, що упродовж кількох днів поліціянти обстежували вирву, що утворилась від влучання авіаційної бомби “ “ФАБ-500”   500-кілограмова авіаційна бомба загального призначення із фугасною боєголовкою. Швидкість випуску: 500 —1900 км/год.  . А також перевіряли стоянки вантажного транспорту та фермерські приміщення, де перебували військові РФ. 

Окрім цього, вони обстежують присадибні ділянки. 

  • Військові РФ дистанційно замінували протипіхотними фугасними мінами «Пелюстка» ділянку на одній з вулиць Дніпровського району Херсона.
  • У підрозділах ДСНС України працюють 44 машини для механізованого розмінування. Переважно хорватські DOK-ING та GCS зі Швейцарії.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів