Підтримати нас

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт щодо позбавлення держнагород за популяризацію чи пропаганду РФ

20 серпня 2024 18:36
239
Поширити:
Фото: ВРУ

20 серпня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 11410 щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду Російської Федерації.

Про це йдеться на сторінці Ради.

304 депутати проголосували за, 20 – проти, 75 – утрималися, 52 – не голосували.

Зазначається, що проєктом закону передбачається нове додаткове покарання в Кримінальному Кодексі України  — позбавлення держнагород на підставі обвинувального вироку або на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкції у виді позбавлення державних нагород України.

Також пропонується, щоб суд вирішував під час винесення вироку щодо позбавлення держнагород. Окрім цього, людина втрачає право  на всі права і пільги, які були передбачені.

Нардепи з Херсонщини Вікторія Вагнєр, Павло Павліш, Володимир Іванов та Сергій Козир підтримали цей законопроєкт.

  • У липні президент України ініціював законопроєкт щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду РФ чи вчинення інших протиправних дій проти України. Це стосується тих, хто отримував державні нагороди України, в тому числі Героя України, ордени «За заслуги» та інші.
  • У вересні 2023 року голова Херсонської МВА Роман Мрочко позбавив звання “Почесний громадянин Херсонської МВА” народного артиста Росії Сергія Гармаша, Юрія Ромаскевича й радянську спортивну гімнастку Ларису Латиніну. Вони підтримали війну проти України, окупацію та агресію РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів