Підтримати нас

Вбив за зауваження – справа жителя Херсона Віктора Кузьменка призначена до судового розгляду

Автор статті
02 березня 2024 10:52
712
Поширити:
Вид на херсонський парк Слави до війни

За вбивство пенсіонера, який попросив не смітити, у Херсоні судитимуть місцевого жителя Віктора Кузьменка. Розгляд справи призначено на 12 березня.

Ця інформація оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень та на сайті Судової влади України.

За матеріалами справи, подія сталася минулого року, 26 червня, в парку Слави неподалік від перехрестя вулиць Дружби та Гімназичної. Поблизу того місця розташовані  магазин та кав’ярня. Влітку в кав’ярні частенько збираються місцеві жителі – випити кави, пива, обговорити останні новини й події, та й просто відпочити в колі знайомих.

Іноді заходив і пан Микола*. Місцеві відгукуються про нього як про добру, спокійну та врівноважену людину. Чоловік майже не вживав алкоголю, а якщо й випивав, то поводився адекватно. От і того дня пан Микола взяв лише пляшку пива, хоча просидів у кав’ярні за розмовами десь з 11 до 16 години.

А по обіді на лавці у парку Слави навпроти магазину розмістилися два незнайомці. Один, у блакитній сорочці, пив пиво, інший, у темній футболці, – горілку. Чоловіки насмітили, тож пан Микола підійшов до них й попросив зібрати після себе сміття. Той, що в блакитній сорочці, підхопився й голосно вигукнув: “Ты что, смотрящий?!”. Пан Микола спокійно відповів: “Ні. Я тут живу”. Після чого той чоловік зробив різкий рух і вдарив пана Миколу ножем у живіт.

Пенсіонер, затискаючи рану правою рукою, розвернувся й рушив до кав’ярні.

Жіночка, яка працює там барменом, побачивши, що у пана Миколи з живота струменем ллються кров, викликала “швидку”. В цей час підійшов військовий. Він одразу поклав пораненого на землю й почав надавати першу медичну допомогу.

А ті двоє, що сиділи на лавці та смітили, пішли по стежці вгору до центру парку Слави.

Хвилин за десять приїхала “швидка”, пана Миколу доправили до лікарні ім. Лучанського. Але врятувати його не вдалося. У нього було, цитуємо медичну довідку: “колото-різана рана передньої черевної стінки проникаюча у черевну порожнину з пораненням лівої долі печінки, портальної вени, гемоперитонеум (кровотеча в черевну порожнину), геморагічний шок ІІ ступеня”.

Чоловіка, схожого на нападника в блакитній сорочці, правоохоронці затримали наступного дня. Ним виявився херсонець Віктор Кузьменко. Чоловіка не лише відвідувачі кав'ярні впізнали за фотокарткою, але і його товариш по лавці, Олег*, підтвердив причетність Віктора до кримінальної події.

За словами Олега, конфлікту дійсно не було. Товариш вдарив пенсіонера ножем зненацька. Розкладний ніж із пластиковою ручкою помаранчевого кольору Віктор завжди носив із собою. Коли пенсіонер зігнувся, Віктор сказав: “Пошли, я его ударил ножом”. Олег дуже перелякався й “автоматом” пішов за Віктором. Метрів за десять від лавки Віктор викинув ніж у кущі. А коли вже піднялися до вулиці Перекопської, Олег втік додому.

Після арешту 27 червня 2023 року Віктор Кузьменко утримується в Миколаївському слідчому ізоляторі. За навмисне вбивство йому загрожує від семи до п'ятнадцяти років позбавленням волі (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
 
* Ім’я змінено.

  • Раніше Медіаплатформа “Вгору” повідомила, що судитимуть також депутата райради Херсона, якому загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна за колабораціонізм.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ