Підтримати нас

В штрафізоляторі російської колонії знайшли політв'язня з Херсона Олександра Шумкова

Автор статті
10 квітня 2019 03:00
645
Поширити:

Український військовослужбовець з Херсона Олександр Шумков, якого в Росії засудили до чотирьох років позбавлення волі, наразі перебуває у штрафному ізоляторі ВК-4 міста Торжок.

Інформацію про його теперішнє місце перебування встановили волонтери російської правозахисної організації. 

Перед цим він перебував у карантині цієї ж колонії, пише сайт "Суспільне:Херсон" з посиланням на сторінку громадської ініціативи "Свободу Олександру Шумкову" у Facebook.

Нагадаємо, раніше кореспонденти Суспільного повідомляли, що 23-го березня Олександра вивезли з Брянського слідчого ізолятора для відбування покарання в одній з колоній Тверської області. Тоді цю інформацію підтвердила тітка незаконно засудженого в Росії херсонця Людмила Шумкова.

4-го грудня у Севському суді Брянської області РФ оголосили вирок херсонцю, українському військовослужбовцю Олександру Шумкову – його засудили до чотирьох років колонії загального режиму. У російському слідчому ізоляторі його тримали з серпня 2017 року за нібито участь у "екстремістських організаціях" на території України. Малось на увазі членство Олександра у "Правому секторі". Під час усіх судових засідань Шумков виступав українською мовою, у зв’язку з чим до суду викликали перекладача. Рідні Олександра мають намір оскаржувати рішення у апеляційному суді, щоб мати змогу звернутись до Європейського суду з прав людини. У залі суду Олександр Шумков заявив, що не проситиме про помилування. Пізніше оголосив голодування.

Місто Торжок - місто обласного підпорядкування та райцентр у Тверській області Російської Федерації. Розташований за 60 кілометрів від міста Тверь.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ