Підтримати нас

В окупований Крим Благодатний вогонь довелося передавати консперативно. ФОТО

Vgoru
Автор статті
17 квітня 2017 03:46
702
Поширити:

Херсонські священики Української православної церкви Київського патріархату передали в Кримську єпархію УПЦ КП Благодатний вогонь, привезений з Єрусалиму.

Церемонія пройшла на адміністративному кордоні Криму і материкової України, на КПВВ «Чонгар».

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, який отримував святий вогонь в минулому році, не зміг приїхати через репресії з боку підконтрольних Кремлю місцевої влади. Священики також не змогли бути присутніми при передачі вогню.

На прохання духовенства, Благодатний вогонь для кримчан отримував житель півострова, парафіянин УПЦ КП. Від імені херсонського духовенства благодатний вогонь вручив настоятель храму Святої Трійці протоієрей о. Євген Сидоренко.

Також на Пасху представники духовенства та керівники Херсонської ОДА і Геніческої РДА відвідали військову частину, що дислокується біля Генічеська, і передали військовослужбовцям Благодатний вогонь і великодні подарунки.

У неділю 16 квітня Християни відзначали Великдень - свято на честь воскресіння Ісуса Христа. У цьому році воно збігається з датою у християн західного і східного обрядів.

У Велику суботу Благодатний вогонь зійшов в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Чудо сходження відбувається в Кувуклії - мармурової каплиці над печерою, де, за переказами, був похований Ісус Христос.

${gallery:ab6edc49651b5edef27190c7fdbdcdc7}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ