Підтримати нас

В Одесі перейменували вулиці на честь загиблих на Херсонщині військових. ОНОВЛЕНО

01 серпня 2024 09:20
386
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

За розпорядженням голови Одеської ОВА Олега Кіпера в місті перейменували вулиці на честь військових, які загинули на Херсонщині.

Про це йдеться у спільному пості пресофіцера 126-ї окремої бригади тероборони Віталія Гілевича та одеського медіа "Море людей". 

Зазначається, що провулок Короленка перейменували на вулицю імені Ігоря Балмагія. 

На початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України він вступив до лав одеської 126 бригади. 

Військовий загинув на Херсонщині 17 березня 2023 року. 

Вулицю Маршала Бабаджаняна перейменували на – Івана Фунтового. 

Він організував волонтерський штаб Старокінного ринку. Згодом приєднався до 35 бригади морської піхоти. 

Військовий загинув 19 серпня 2022 року під час бойового завдання на Херсонщині.

Вулиця академіка Воробйова має ім'я Віталія Нестеренка, який служив в одеській 126 бригаді. Він загинув 4 жовтня 2023 року на Херсонщині. Військовий виконував бойове завдання зі звільнення лівого берега Дніпра.

Вулицю Толбухіна перейменували на – Георгія Липського. Він служив у складі спеціального підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Химера”. 

Військовий загинув 29 серпня 2022 року на Херсонщині. 

Оновлено. Раніше у матеріалі було вказано, що жодна вулиця у Херсоні не була перейменована на честь загиблих військових, проте це не так.

У коментарі "Вгору" член Комісії з перейменування вулиць Дементій Білий розповів, що вулиці в Херсоні названі іменами військових та поліціянтів, які брали участь у боях у 2014 році та під час повномасшабного вторгненння.

У списку, що він надав, зазначений директор Херсонської обласної філії Федерації Кіокусін кай України Валерій Васін. З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України він пішов у лави ЗСУ та був сержантом 36 бригади морської піхоти.

Він загинув 12 жовтня 2022 року.

Одна із вулиць міста переіменована на честь Героя України Андрія Орлова. Він був сержантом групи спецпризначення "Браво" - 131-го окремого розвідувального батальйону. Він загинув під час бою за Херсонщину. 

Також вулиці переіменовані на честь Андрія Тарчинського, який у 2014 році був добровольцем у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон". 

19 вересня 2023 року він загинув унаслідок обстрілу в Херсоні. 

Також в місті є вулиця на честь командира батальйону “Херсон” Руслана Сторчеуса. Він загинув 25 серпня 2014 року, коли на автівці потрапив у засідку російських військових під Іловайськом. 

  • У Миколаєві з'явилися вулиці імені підполковника Вадима Благовісного та підполковника Геннадія Матуляка. Вони брали участь у боях на Херсонщині.
  • Згідно із Законом “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії”, перейменували вулиці в Нововоронцовській громаді Херсонської області, Антонівському старостинському окрузі, Чаплинській, Іванівській та Кочубеївській громадах, Зеленівці, Комишанах, Молодіжному та Степанівці. Також в селі Дар'ївка нову назву отримала площа.
  • Комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав рішення про перейменування 13 населених пунктів у 4 районах Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів