Підтримати нас

В Херсоні поговорять про судову реформу

12 березня 2018 14:01
211
Поширити:

У Херсоні, в п’ятницю, 16 березня о 14:00, в Херсонському кризовому медіа-центрі (вул. Пилипа Орлика, 30 (бувша  вул. 9 Січня) відбудеться відкрите громадське обговорення щодо перебігу судової реформи в нашій області.

Під час обговорення будуть презентовані результати всеукраїнського дослідження, яке ідентифікувало проблемні питання ходу судової реформи та як її розуміють регіональні журналісти, лідери громадської думки та суспільство в цілому.

Громадське обговорення буде стосуватись виявлення та шляхів подолання основних проблемних сфер судової реформи: прозорість – корупція – фінансування – контроль.

Учасники громадського обговорення отримають висновки, роз’яснення та рекомендації для розуміння головних тем судової реформи:

І. Поліпшення прозорості судової системи: електронний суд, Е-декларації, перевірка стилю життя як інструмент контролю доброчесності.

ІІ. Подолання корупційних ризиків в системі судочинства: недоторканість, переатестація та призначення нових суддів.

ІІІ. Фінансове забезпечення суду: рівень заробітної плати та штрафні санкції.

IV. Інструменти контролю над суддями: органи влади та громадський контроль.

Журналістам будуть надані готові інформаційні матеріали для проведення ефективної інформаційно-просвітницької кампанії та формування основних меседжів у ЗМІ з важливої теми судової реформи.

До участі у заході запрошуються журналісти, судді, представники Територіального управління Державної судової адміністрації, Національної поліції, Обласної адміністрації, депутати, ЗМІ, профільні громадські організації, правозахисники, юристи, лідери громадської думки, експерти.

Контактна особа - Галина Бахматова, тел. 050 605 63 16,
Е-мейл: kherson.cvu@gmail.com

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ