Підтримати нас

В Архангельській Слободі на Херсонщині окупанти заявили про відкриття школи та призначили директоркою Наталію Приладишеву

Vgoru
Автор статті
21 серпня 2023 15:54
631
Поширити:

Російські окупанти заявили про відкриття з 1 вересня захопленої ними школи в селі Архангельська Слобода Зеленопідської громади Каховського району на Херсонщині. Її директоркою вони призначили Наталію Приладишеву, ексдиректорку іншої школи, вчительку початкових класів, яку разом із донькою ще до повномасштабної війни вигнали з роботи за аморальну поведінку.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Про відкриття захопленої школи в селі Архангельська Слобода окупанти повідомили минулого тижня у своїх телеграм-каналах. На «навчання» в ній вони також запрошують дітей із Каховки, сіл Коробки, Роздольне, Чорноморівка, Червоне Поділля і Семенівка, де загарбникам не вдалося відкрити жодної школи.

Намір окупантів відкрити школу в їхньому селі ЦЖР підтвердили мешканці Архангельської Слободи. Однак призначена росіянами «директорка» цього закладу їм невідома, бо вона не місцева. Нею виявилася Приладишева Наталія Анатоліївна, колаборантка з села Коробки Каховської громади.

Наталія Приладишева. Фото ЦЖР

Вона працювала директоркою давно ліквідованої Червоноподільської початкової школи в Таврійській міській громаді. Потім разом із донькою Ольгою Мащенко (Приладишевою) була вчителькою початкових класів у Кам’янській гімназії Каховського району. Однак за аморальну поведінку їх обох вигнали ще до повномасштабної війни.

Судитимуть за колабораціонізм керівника Херсонського базового медичного фахового коледжу Олександра Бойка й заступниць директора з навчально-виховної роботи школи № 47 при окупантах Світлану Огурцову та Олену Данилець.

Національна поліція України повідомила про підозру освітянці Олені Мартиновій у колабораціонізмі. Вона минулого року очолила захоплену росіянами Каховську школу №5. Їй загрожують виправні роботи, або арешт на пів року або ув’язнення до трьох років.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ