Підтримати нас

Уже розміновано майже чверть правобережжя Херсонщини – Прокудін

Автор статті
09 січня 2024 14:10
885
Поширити:

Станом на 9 січня 2024 року розміновано понад 24,5% правобережжя Херсонщини. Це 168 тисяч гектарів території, з них майже 144 тисяч – землі сільськогосподарського призначення.

Про нюанси розмінування області розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в інтерв’ю Укрінформу.

За словами Прокудіна, Херсонщину щодня обстежують понад 800 піротехніків. Це в десятеро більше ніж було в березні 2023 року. Також в області планують збільшити кількість саперів, залучивши сертифікованих операторів мінної діяльності та фахівців ЗСУ та МВС.

Область просить допомоги у МВС та ДСНС із кадрами, є потреба в одному батальйоні, який уже проходить навчання. Також Херсонщина готує своїх спеціалістів, повідомляє начальник ХОВА.

Так, група розмінування пройшла навчання в обласній комунальній аварійно-рятувальній службі, такі групи планують створити в кожній громаді Херсонщини.

Як каже голова ОВА, імовірніше, групи організовуватимуть на базі комунальних підприємств, зараз цю ідею ще допрацьовують. Групи розмінування спершу навчатиме ДСНС, а до фінансування подальшого навчання можливо залучать міжнародних благодійників та партнерів.

За прогнозом начальника ХОВА, уже в лютому 2024 року працюватиме близько тисячі фахівців із розмінування.

21 грудня 2023 року, під час конференції Олександр Прокудін заявив, що Херсонська область на першому місці за кількістю саперів, залучених до розмінування території.За 2023 рік на території деокупованої Херсонщини сапери розмінували 54 населених пункти – 160 тисяч га.

Україна є першою у світі за площею замінованих територій. Близько 174 тисяч квадратних кілометрів територій є потенційно небезпечними для життя й господарювання. Її небезпечна територія більша за територію цілої країни – Словенії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ