Підтримати нас

Уродженця Херсона оштрафували за “схему” з перетину кордону військовозобов'язаними

10 липня 2023 15:21
1,208
Поширити:

Безробітного уродженця Херсона Сергія Ч. оштрафовано більш ніж на 150 тисяч гривень за спробу нажитися на переправленні за кордон українських чоловіків, які підлягають призову та мобілізації.

Сергій Ч. стверджував, що має зв’язки в Херсонському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Тож обіцяв зробити “біле військове посвідчення”, тобто з поміткою про непридатність до служби за станом здоров’я.

За “послугу” спочатку просив 2 000 доларів США (начебто не для себе, а для посадовців ХО ТЦК та СП), але згодом погодився зробити документ за 1600 доларів. Крім того, інструктував клієнта, де та коли краще перетинати кордон, як там поводитися.

Зокрема, перевіряв, чи вивчив “замовник” діагноз і симптоми хвороби, вказані в документі, радив мати при собі відповідні ліки.

Перетинати кордон рекомендував у пункті пропуску «Рава-Руська» Львівської області в нічний час вівторка або четверга. Оскільки тоді, за його інформацією, прикордонники не зможуть перевірити законність Тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та внесених до нього відомостей про непридатність до військової служби з виключенням із військового обліку.

Затримали пана Сергія Ч. “на гарячому” – під час передачі в Одесі документів клієнту та розрахунку за “послугу” 15 листопада 2022 року.

Чоловіка звинуватили в злочинах, передбачених частиною 3 статті 332 Кримінального Кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України – від семи до дев'яти років позбавлення волі); та ч. 2 ст. 369-2 ККУ (Зловживання впливом – від 12 750 гривень штрафу до п’яти років позбавлення волі).

Однак у травні цього року Сергій Ч. підписав із прокурором угоду про визнання винуватості. Чоловік визнав беззаперечно всі факти та обставини кримінальної справи. А прокуратура погодилася на покарання у вигляді штрафу.

Київський районний суд м. Одеси затвердив угоду 06 липня 2023 року. 

Загалом чоловіка оштрафовано на 151300 гривень: на 100300 грн за ч. 3 ст. 332 ККУ та на 51000 грн за ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

Нагадуємо, про основні перепони для виїзду за кордон.

Також за незаконний вилов риби судитимуть мешканця Білозерської громади.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів