Підтримати нас

Унікальні орхідейні поля на Кінбурні повернули в державну власність

Vgoru
Автор статті
13 грудня 2020 07:00
992
Поширити:

Очаківський міський суд задовольнив позов Миколаївської місцевої прокуратури про повернення у власність держави півгектарної  ділянки в межах Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса».

З'ясувалося, що свого часу після низки неправомірних угод і судових рішень, відповідач отримав у власність ділянку природоохоронного значення поблизу озер Чернін і Черепашине.  Саме це - територія унікальних орхідейних полів.  А такі землі можуть перебувати винятково у державній або комунальній власності, нагадали в Миколаївській місцевій прокуратурі №1, повідомляють «Миколаївські новини».

«Орхідейне поле», розташоване на приморських луках біля морських пляжів, в околицях с. Покровка. Це одне з найбільших місць у Європі, де у травні можна спостерігати цвітіння орхідних. Його площа більше 60 га, але мальовничі ділянки з дикими орхідеями можна побачити і в інших куточках Кінбурнського півострова, жителі якого називають ці квіти «любками», науковці – «зозулинцями» або «плодоріжками», але всі п’ять видів плодоріжок Кінбурнської коси належать до роду орхідних (Orchis) та занесені у Червону книгу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ