Підтримати нас

Унаслідок глобального потепління в Україні південні природні зони переміщаються на північ

11 липня 2024 15:53
925
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\Херсон 7 липня 2023 року

В окремих районах Одеської та Херсонської областей України формуються певні ознаки пустельного клімату. Сільське господарство тут критично залежить від кількості опадів.

Про це розповідає видання LIGA.net.

Поступове підвищення температури та відсутність росту кількості опадів зрештою призведе до дефіциту вологи. Найбільше це вплине на овочівництво.

"Наші дані вказують на те, що середня кількість опадів в країні стабільна. Звісно, є певні коливання між роками, але впродовж 20 років це 500-600 мм опадів на рік", – пояснює начальниця відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За її словами, уже відчутно, що "Овочевий пояс" України посунувся північніше та ближче до басейну Дніпра – на Черкащину та Полтавщину.

Підвищення температури призвело до того, що влітку 2023 року в Миколаївській та Одеській областях на значних площах зібрали мізерний урожай соняшника – він засох.

  • Нещодавно у коментарі “Вгору” доктор біологічних наук, професор, член правління Української природоохоронної групи, заслужений діяч науки й техніки України Іван Мойсієнко розповів, що наразі однією з причин у складнощах із ростом деяких видів рослин є глобальне потепління та зміна клімату.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів