Підтримати нас

У Херсонській міськраді — «війна» між в. о. першого віце-мера Ігорем Пастухом і начальником інспекції Оленою Мазур

Vgoru
Автор статті
27 січня 2016 07:49
595
Поширити:

У публічну площину перейшов конфлікт між начальником міської інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом Оленою Мазур і радником Херсонського міського голови, і. о. першого заступника мера міста Ігорем Пастухом.

Олена Мазур, яка стверджує, що Ігор Пастух мститься їй за те, що вона, будучи депутатом міськради, проголосувала проти продовження повноважень Ігоря Пастуха як віце-мера.

За словами Мазур, після 20 грудня, коли відбулося голосування, для інспекції створили нестерпні умови роботи. З часом конфлікт дійшов до такої стадії, що начальник інспекції була вимушена написати про це у соцмережах.

Зокрема йшлося про отримане інспекцією доручення демонтувати ларьки, які незаконно розміщені на міській землі (нелегально встановлені або такі, де закінчився термін оренди земельної ділянки). Мазур відмовилася виконувати доручення, назвавши його незаконним. Але у відповідь на це отримала ще два доручення демонтувати ларьки.

«Існує процедура демонтажу незаконно розміщених споруд. Вона така: спочатку затверджується порядок демонтажу споруд (хто його здійснює, яка техніка виділяється на це, як фінансуються роботи), визначається відповідальний. І тільки потім міськвиконкомом визначається перелік ларьків для демонтажу. А в даному випадку 11 грудня ми отримали доручення міського голови вийти в місто і демонтувати ларьки. Виникає безліч питань. Чому саме ми? За які гроші? Якою технікою? Хто знеструмлюватиме ці ларьки? Куди їх доставляти після демонтажу?

Мер наполегливо вимагав виконати це рішення. Ми пояснили, чому не можемо цього зробити. На початку січня отримуємо другу доручення: негайно демонтувати ларьки і відзвітувати. Ми відповіли, що це - незаконно. Бо інспекція - не виконавчий, а контролюючий орган. Але через кілька днів ми одержуємо нове доручення: демонтувати ларьки спільно з комунальним підприємством «Шляховик», яке, зазначу, зайняте розчищенням вулиць.

Нещодавно в. о. заступника міського голови Віктор Іванушкін підготував проект рішення міськвиконкому про зміни в Положенні про інспекцію по контролю за благоустроєм, де буде додана така функція, як демонтаж незаконно розміщених кіосків. Але у нас для цього немає ні техніки, ні коштів.

Я вважаю, що все це робиться спеціально, щоб ми демонтували хоча б один ларьок, і за це можна було б залучити нас до кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем», - розповіла Олена Мазур.

За її словами, за цим конфліктом стоїть радник Херсонського міського голови, і. о. першого заступника мера міста Ігор Пастух, якого підтримує і міський голова Володимир Миколаєнко:

«Під час однієї з наших недавніх зустрічей мер завив, що я - його ворог. Він - повністю на боці Пастуха. А Ігор Пастух не може пробачити мого голосування проти продовження його повноважень як заступника міського голови. І він мстить всій інспекції. Через те, що він не завізував відповідні фінансові документи, наші співробітники вже місяць не отримують зарплату».

Ігор Пастух заявив журналістам, що причина більш, ніж 30-денної затримки з виплатою зарплату співробітникам міської інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом - проблеми з документами, поданими інспекцією.

Однак начальник інспекції стверджує, що всі документи було підготовлено належним чином.

В Управлінні громадських зв’язків Херсонської міської ради на прохання прокоментувати цю ситуацію нам відповіли, що цей конфлікт носить особистий характер для його учасників, тому немає потреби коментувати його від імені міської влади.

Ми запрошуємо інші сторони конфлікту висловити свою позицію по суті.

${gallery:e6895ccb6ee0ef789c19bb1ad4a7ab33}

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ