Підтримати нас

Збирав колекцію: у жителя Херсонщини вилучили зброю та боєприпаси

Vgoru
14 липня 2023 16:00
495
Поширити:

Правоохоронці викрили протизаконні дії мешканця Бериславського району. Під час обшуку оселі чоловіка правоохоронці виявили склад зброї та боєприпасів. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Як розповів керівник відділення №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції Олександр Коновал, на початку липня під час проведення стабілізаційних заходів на території обслуговування підрозділу спільна група у складі поліціянтів та представників СБУ отримала інформацію, що 57-річний житель одного з населених пунктів Новоолександрівської територіальної громади може бути причетний до незаконного зберігання зброї. 

Сьогодні в будинку чоловіка провели санкціонований обшук. 

Під час огляду гаража правоохоронці виявили вогнемет, одноразовий гранатомет, РПГ-22, ПТРК «КОРНЕТ», 4 тубуси бойового заряду для гаубиці, 7 танкових зарядів калібром 125 мм, 2 танкових снаряди, 5 снарядів калібру 30 мм до автоматичної гармати, майже 250 кулеметних набоїв калібром 7.62 мм, понад 100 патронів калібром  5.45 мм, корпус від гранати Ф-1, 3 постріли до РПГ-7, більше десятка великокаліберних набоїв, 13 підривачів, протитанкову міну, постріл до СПГ та 4 кілограми артилерійського пороху.

За словами правопорушника, зброю та боєприпаси він зберігав із метою колекціонування, а відшукував їх на територіях, де під час тимчасової окупації розташовувалися оборонні позиції військових РФ.

“Вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру”, – йдеться в дописі.

Також слідство клопотатиме в суді про обрання зловмиснику на час досудового розслідування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадуємо, що херсонець Юрій Коршиков отримав два роки обмеження волі за лайку та напад на волонтерів Благодійного фонду “Україна Незламна”.

Судитимуть мешканця Херсона за збут канабісу. Зараз він під вартою, де очікує на вирок суду. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ