Підтримати нас

У Херсонській області фіксують пилові бурі. Скільки вони триватимуть?

30 вересня 2024 18:59
77
Поширити:
Фото зі сторінки Херсонського обласного центру з гідрометеорології

На території Херсонщини 30 вересня фіксують надходження пилової бурі з Каспійського моря. Північно-східні вітри сприяють запиленості атмосфери. 

Про це йдеться на сторінці Херсонського обласного центру з гідрометеорології.

Зазначається, що через це погіршилася видимість. Водночас у Херсоні не зафіксовано перевищення максимальної разової гранично допустимої концентрації пилу.

У коментарі “Вгору” начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк розповів, що приблизно пил протримається на Херсонщині до 2 жовтня. 

Вночі синоптики прогнозують опади, які мають трохи покращити ситуацію. Але вони очікуються на обмеженій території області. Зараз найбільшу концентрацію фіксують в Запорізькій області.

Він радить не відкривати вікна і зробити вологе прибирання. Пил може вплинути на людей, які мають певні захворювання.

У Міністерстві охорони здоров’я України під час забруднення повітря рекомендують:

Також за даними центру українського гідрометеорологічного центру, пил осідає в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Черкаській та Кіровоградській областях. 

  • 1 жовтня в Херсонській області синоптики прогнозують грозу, невеликий дощ та мінливу хмарність. Вітер північно-східний 7-12 м/с.
  • У Херсоні та області 16 вересня спостерігалася пилова буря із поривами вітру 15-20 м/с. У коментарі “Вгору” начальник центру гідрометеорології Юрій Кіріяк розповів, що це пов’язано з посиленням вітру, який підіймає ґрунт із полів і розносить по території Херсонщини.
  • Кожного місяця спостерігається перевищення граничних концентрацій забруднювальних речовин у повітрі. Також на якість повітря впливають вибухові речовини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів