Підтримати нас

У Херсоні жертви шахраїв втратили понад 80 тисяч гривень

17 вересня 2024 12:50
159
Поширити:
Фото: Pexels

Троє жителів Херсона унаслідок шахрайських дій загалом втратили 82 тисячі 300 гривень.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

61-річному жителю Херсона зателефонував нібито менеджер банку і розповів, що невідомі намагаються зняти гроші з його карткового рахунку. Щоб зберегти заощадження чоловік назвав реквізити банківської картки та пін-код від неї. Після чого шахраї зняли з його рахунку 14 тисяч 500 гривень.

28-річній жительці Херсона, яка тимчасово проживає у Польщі, надійшло SMS-повідомлення про виграш у 200 тисяч гривень. У повідомлені було посилання, за яким потрібно було перейти, щоб нібито оформити заявку на отримання коштів. Жінка надала дані своєї картки і згодом з її банківського рахунку шахраї зняли 41 тисячу гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала ще одна жителька обласного центру. Вона втратила 26 тисяч 800 гривень під час покупки мобільного телефону через телеграм-канал. Після переказу коштів шахраї заблокували телеграм-канал та перестали виходити на зв’язок.

  • У Херсонській області чатами у соціальних мережах, зокрема у вайбері, серед жителів активно поширюється інформація, що в області нібито діє група грабіжників. Вони ходять по будинках, видаючи себе за співробітників Міністерства внутрішніх справ. Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Кований, розповів, що поліція поки не отримувала скарг від жителів області.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про те, як захиститись від інтернет-шахраїв та про поради експерта.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів