Підтримати нас

У Херсоні відкрили артукриття "Незламна бібліотека" для усіх охочих

Вгору
Автор статті
22 березня 2024 08:10
433
Поширити:
Автор усіх фото у матеріалі Олександр Андрющенко

21 березня у приміщенні однієї з бібліотек Херсона відкрили артукриття "Незламна бібліотека". Проєкт реалізувала КЗ "Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара" ХОР за підтримки програми "Дім Європи".

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Андрющенко відвідав захід та зробив кілька світлин.

Директорка "Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара" Надія Коротун зазначає, що у цьому проєкті брав участь 431 заклад культури й лише 15 перемогло. Серед переможців і Херсонська обласна бібліотека.

За словами організаторів, основна мета цього проєкту полягає в створенні безпечного середовища в спокійному спальному районі Херсона, де жителі місцевої громади матимуть можливість задовольнити свої культурні, інформаційні, освітні та соціально-побутові потреби. Крім того, цей простір стане місцем для розвитку, інтелектуального обміну, неформального навчання та втілення різноманітних громадських ініціатив.

“Майданчик гармонійно поєднує нову українську літературу для дітей і дорослих та сучасну техніку, необхідну для роботи та дозвілля в умовах деокупованого міста”, – розповідають організатори.
 Артукриття обладнане ноутбуками, інтерактивною панеллю, зарядною станцією, старлінком, 3d-ручками та гаджетами помічниками у вивченні іноземної мови.
“Це місце, в якому може зібратися молодь, батьки з дітками з особливими потребами, прочитати сучасну українську літературу, відпочити, попити каву й просто поспілкуватися”, – додає Надія Коротун.

Планується, що доступ до простору буде здійснюватися лише за попереднім індивідуальним записом, це допоможе зменшити ймовірність скупчення людей.

  • В Одеському музеї західного і східного мистецтва 15 березня 2024 року відкрилася благодійна виставка «Об’єднані аквареллю». Серед робіт майже сотні українських митців-акварелістів, пейзажистів і майстрів ботанічного живопису є міські пейзажі херсонського архітектора й художника Олександра Степаненка.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ