Підтримати нас

У Херсоні погасили поштову марку “І буде весна”. ФОТО

Вгору
Автор статті
23 лютого 2024 14:35
255
Поширити:

23 лютого в Херсоні погасили поштовий блок марок “І буде весна”, присвячений спротиву українського народу протягом 10 років війни. Тираж – 250 тисяч примірників.

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” зробив світлини з цього заходу.

Дизайнер поштового блоку, карток, конвертів та штемпелів Володимир Таран.

До набору увійшли чотири нові марки:

  • Захоплення аеропорту «Бельбек», польського фотографа Куба Камінського. Він дивом приховав його від російських військових, завдяки чому цю світлину побачив увесь світ. 
  • Воїн у променях сонця на “Азовсталі” – автопортрет, зроблений у травні 2022 року під час оборони Маріупольської “фортеці” військовим ЗСУ з позивним “Орест” Дмитром Козацьким.

  • Фото з весілля медиків-волонтерів, зроблене на весні 2022 року у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові. Автор світлини Сергій Бабак.
  • Руки піхотинця 28-ї бригади з позивним “Сніжок”. Фото зробив у березні 2023 року Максим Дондюк за кілька сотеньметрів від російських окопів біля Бахмуту.


Фотографії, які зображені на марках побачив увесь світ і вони здобули престижні нагороди. «Захоплення аеропорту «Бельбек» здобуло перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014. Фото «Світло переможе!» та «Кохання не спинити!» увійшли до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian. Знімок «Руки піхотинця» – до добірки найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time.

  • 15 грудня 2023 року Херсонське обласне відділення САУ (Соціологічної асоціації України) випустило набір із 12 поштових листівок “У тиші я чую відлуння дому” з роботами херсонських художників.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ