Підтримати нас

У Херсоні планують відкрити офіс Організації Об’єднаних Націй

12 серпня 2024 17:50
228
Поширити:
Фото: e-cis.info

Незабаром у Херсоні відкриють офіс ООН, координаторка вже відвідала можливі локації.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила координаторка системи ООН в Україні та координаторка з гуманітарних питань Деніз Браун.

"Ми відкриваємо офіс ООН у Херсоні. У липні я відвідала кілька можливих локацій. Це відповідь на ваше запитання про те, що далі. Ми забудемо? Ми не забудемо про війну, тому що ми там присутні. Я була в Херсоні десятки разів, але я хочу, щоб ми були присутні там більш фізично. Я знаю, що в Києві іноді кажуть: навіщо нам ООН? А ви запитайте херсонців. Вони знають", - сказала Браун.

За її словами, ситуація в Херсоні та області залишається складною через постійні обстріли армії РФ та наслідки підриву Каховської ГЕС.

"Мушу згадати Херсон, там дуже складна ситуація. Ми намагаємося робити якомога більше. І це не тільки поставки, які ми там надаємо, а й послуги. ЮНІСЕФ багато робить із "Водоканалом", ВООЗ, UNFPA підтримують лікарні. Тож ми намагаємося покращити ситуації, адже люди залишаються вдома", - додала вона.

ООН для подолання наслідків підриву греблі виділила допомогу для близько 200 тисяч людей. Зокрема, 19 автоколон доставляли воду, продукти харчування, медикаменти, ремонтні матеріали людям, які постраждали від повені. Понад 56 тисяч людей отримали грошову допомогу для вирішення критичних і невідкладних потреб. 65 тисяч одиниць ремонтних матеріалів і товарів для дому роздали протягом першого місяця стихійного лиха. 70 тисяч людей отримали ліки та медичні засоби через мобільні служби.

"Я не керую з Польщі. І я не працюю лише з Києва. У нас є 100 співробітників ООН у Харкові. У Дніпрі - 300 співробітників ООН, в Одесі - 200, у Миколаєві - 50. В нас дуже велика присутність, тому що ми хочемо забезпечити цю безперервність дій. Ми нікуди не тікаємо", - пояснила Деніз Браун.

Браун додала, що на початку місії в Україні було близько 1 тисячі 800 осіб, а співробітників ООН, наразі їхня кількість складає 3 тисячі 200 людей.

"Багато людей приїхали дуже швидко. У нас понад 600 міжнародних співробітників, більшість з яких ніколи раніше не працювала в Україні. Я зосередилася на тому, щоб організувати цю операцію і переконатися, що ми рятуємо життя людей", - сказала вона.
  • 5 серпня відбулась зустріч представників Міністерства культури та інформаційної політики України, бюро ЮНЕСКО в Україні, Інституту археології України та Національного заповідника “Хортиця”. Основною темою обговорення стало проведення археологічних досліджень на територіях, що постраждали після підриву Каховської ГЕС.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів