Підтримати нас

У Херсоні квітнуть каштани: “Чим вище температура, тим швидше все квітне”

Автор статті
23 квітня 2024 21:53
120
Поширити:
Усі скриншоти із відео Олександра Андрющенко

У цьому році високі температури наступили на 2-3 тижні раніше, ніж зазвичай. Чим вище температура, тим швидше все квітне. Тому зараз ми спостерігаємо, як цвіте каштан і бузок.

Про це Медіаплатформі “Вгору” розповів доцент кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського державного аграрно-економічного університету Іван Мринський.

“Календар створили для людини, а рослини орієнтуються на температуру навколишнього середовища. Адже для неї головне залишити потомство в насіннях, плодах”, – додав Мринський.

Також він зазначив, що зазвичай на Херсонщині висаджують гіркокаштан звичайний, в народі його називають кінський каштан.

“Я мав можливість бачити ще один вид каштана – м'ясочервоний, в заповіднику “Асканія-Нова””, – розповів ботанік.

За словами Івана Мринського, рослини реагують на температури й продовжують розвиватися, навіть якщо немає сонця та йде дощ. Погодні умови можуть вплинути на кількість плодів каштанів.

“Дощ чи температура нижче 15 градусів тепла може відобразитися на запиленні. Бджолам потрібна температура вище 15 градусів”, – додав доцент.

  • Раніше говорили про цвітіння сакури. У Херсонській області та загалом в Україні в останні роки зими стали теплішими, тому сакури відчувають себе комфортно у такому кліматі й розпочинають цвісти. До того ж цьогоріч рання весна.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ