Підтримати нас

У Скадовську учні з чотирьох областей змагатимуться чий регіон цікавіший туристам

04 червня 2019 02:00
664
Поширити:

Фінал міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп» відбудеться 12 червня у Скадовську.

Команди-переможниці з чотирьох областей: Херсонської, Закарпатської, Львівської та Рівненської, презентуватимуть туристичний потенціал своїх регіонів.

Нагадаємо, проект «ПрофіКемп»* стартував у травні 2018 року в вищезгаданих чотирьох областях України. 

Протягом року учні 7-9 класів збирали корисну інформацію про архітектуру та історію рідного краю, проводили зустрічі з цікавими земляками, мандрували туристичними стежками регіону. Результатом клопіткої, але такої приємної справи, стало створення туристичних маршрутів, які  конкурсанти згодом презентували членам журі.

На Херсонщині фіналістами обласного етапу проекту була визначена команда «Робінзон & company» Скадовського району, на Закарпатті – команда «Фан роунд» Рахівського району, а на Рівненщині – команда «Вільний вітер» Гощанського району, а на Львівщині перемогла команда "OilCity" з Борислава. Вони й стануть учасниками фіналу, який відбудеться у Скадовську, у червні 2019 року.

Фінал конкурсу розпочнеться о 09. 30 у Скадовському районному будинку культури ім. Шевченка (вул. Маріїнська, 66, м. Скадовськ, Херсонська обл.)

На гостей чекають виставка сувенірної продукції та відеопрезентації реалізації проекту в регіонах-учасниках, виступи команд-фіналістів і церемонія нагородження переможців.

*Довіково: профорієнтаційний проект «ПрофіКемп» розроблений Херсонським обласним центром зайнятості та обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Метою проекту є ознайомлення старшокласників з історією рідного краю, його природними ресурсами, культурною та історичною спадщиною. А також привернення уваги молоді до перспективного напряму економічного розвитку держави у сфері туризму, орієнтації на вибір професій, затребуваних на ринку праці.

На загальнодержавному рівні угоду про впровадження «ПрофіКемпу» погоджено керівництвом Державної служби зайнятості (Центрального апарату), Національної бібліотеки України для дітей і відповідним департаментом Міністерства освіти і науки України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ