Підтримати нас

У рейтингу інвестиційної привабливості Херсонщина знову аутсайдер

10 вересня 2017 10:00
212
Поширити:

В Україні з’явився рейтинг Doing Business для регіонів, який у Києві презентували Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка українських підприємців. Він оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України, повідомляє “Економічна правда“.

Для того щоб його розраховувати експерти адаптували методологію Світового банку та опитали сотні вітчизняних підприємців.

За основу взяли п’ять напрямків взаємодії бізнесу із владою:"Одержання дозволів на будівництво", Оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості", "Приєднання до електромереж", "Створення підприємства","Сплата місцевих податків".

Основними критеріями оцінювання стали гроші та час, що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість візитів до органів влади.

За результатами рейтингу Суми показали найкращий серед усіх обласних центрів діловий клімат, набравши 107 балів з 171 можливих. "Цей показник свідчить про те, що потенціал для росту ще досить істотний", - заявляє Гончарук. На другому місті Львівська область, яка набрала 103 бали. По 101-му балу набрали Івано-Франківська та Кіровоградська. Тернопільська область замикає п’ятірку лідерів зі 100 балами.

Аутсайдерами рейтингу стали Чернігівська область – 81, Херсонська – 79, Луганська – 75 балів.

"На Херсонщині ви будете одержувати дозволи на будівництво в середньому 147 днів, у той час як на Одещині – лише 68 днів. Такі фактори не створюють сприятливі умови для інвестицій, а інколи і зовсім перетворюються у знак "стоп" для підприємців", - говорить Гончарук.

Він відзначив, що експерти розробили рекомендації, які дозволять виправити такі ситуації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів