Підтримати нас

У Новій Каховці проходить дев’ятий міжнародний інвестиційний форум "Таврійські горизонти"

Vgoru
Автор статті
30 вересня 2016 07:52
567
Поширити:

Представники 15 країн беруть участь у міжнародному інвестиційному Форумі "Таврійські горизонти", який зараз проходить в місті Нова Каховка Херсонської області.

Форум проводиться в дев'ятий раз, на ньому представлені 44 інвестиційних проекти, які пропонуються для фінансування вітчизняним та іноземним підприємцям.

У церемонії відкриття Форуму взяли участь представники Кабміну, Торгово-промислової палати України, великих компаній і провідних банків, а також керівники області.

За словами першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди, за підсумками восьми місяців економічні показники Херсонської області - одні з кращих в Україні. Так по зростанню промислового виробництва показник регіону, як сказав Негода, на 1,3% вище за середньоукраїнський. Перший заступник міністра також зазначив, що завдяки проведеним реформам у сфері місцевого самоврядування доходи місцевих бюджетів в Херсонській області збільшилися на 52%, або на 596 мл. грн. в порівнянні з аналогічним торішнім показником.

Однак далеко не всі, хто виступав говорили про позитивні тенденції. Так бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета сказав, що зараз в нашій країні такий показник, як іноземні інвестиції на душу населення, в 5 разів менший від польського і в 10 разів менше естонського. Від зазначив, що інвесторів відлякують від України неефективна податкова система, високий рівень криміналізації бізнесу, а також вкрай недосконала робота судів і органів влади всіх рівнів. Говорячи про ситуацію в Херсонській області Альгірдас Шемета зазначив, що завдяки втручанню служби бізнес-омбудсмена під час конфліктних ситуацій підприємці регіону заощадили за минулі два роки близько 54 млн. грн. А економія в цілому по Україні склала близько 5 млрд. грн.

Керівники Херсонської облдержадміністрації, облради та народні депутати від Херсонщини в своїх виступах переконували потенційних інвесторів у тому, що Херсонська область - мирний і стабільний регіон, в реалізацію проектів в якому можна вкладати гроші.

У рамках Форуму планується пленарна частина, під час якої буде презентовано потенціал Херсонщини «Херсонщина – синергія перспектив» (теми: «Можливості створення потужного транспортного хабу України через розбудову транспортної логістики», «Херсонщина – територія енергоефективних технологій», «Розвиток сучасної готельно-курортної індустрії – драйвер туризму Херсонщини», «Індустріальні парки Херсонщини – точки економічного зростання регіону»).

Працюватимуть платформи ділового спілкування, панельні дискусії, круглі столи. У рамках інвестиційного Форуму будуть представлені 44 проекти у сфері в АПК, туризму, промисловості та транспорту.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ