Підтримати нас

У Німеччині висунули обвинувачення росіянину за вбивство двох українських військових

24 жовтня 2024 19:32
127
Поширити:
Свічки біля імпровізованого меморіалу в пам'ять про українських військових. Фото: Christine Uyanik/REUTERS

Генпрокуратура Мюнхена висунула обвинувачення у вбивстві двох українських військовослужбовців у Німеччині 57-річному громадянину РФ. Зараз він перебуває у мюнхенської в'язниці Штадельгайм.

Про це повідомляє Deutsche Welle, з посиланням на прокуратуру.

За даними слідства, у квітні 2024 року навмисно вбив двох українців 36 і 23 років, яких після отриманих на війні поранень прооперували в клініці баварського міста Мурнау.

Зазначається, що обвинувачений та українські військовослужбовці були трохи знайомі. 27 квітня вони посварилися через ситуацію в Україні. Перед тим вони разом розпивали спиртні напої.  Громадянин РФ відчув, що “зачепили його національну гордість". Згодом чоловік прийшов із ножем і кілька разів вдарив по одному з військових. Він загинув на місці. Після цього він напав на іншого. Українець помер у лікарні від отриманих поранень.

Як стверджують правоохоронці, обвинувачений схвалює російську агресію проти України. Чоловік проживає в Німеччині з початку 1990-х років.

  • У квітні на сторінці Каховської міської територіальної громади повідомляли, серед вбитих українських військових був житель Каховки Володимир Козін. У січні 2023 року військовий отримав перше поранення й після лікування знову вирушив на фронт і в одному з боїв отримав друге поранення. Володимир Козін виніс свого загиблого побратима з-під обстрілу. Після чого його направили на реабілітацію в Німеччину.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів