Підтримати нас

У нас зростає все?

30 липня 2016 11:00
216
Поширити:

Колегія облдержадміністрації 26 липня провела чергове засідання. На порядку денному було три питання.

 Декілька департаментів ОДА відзвітували про  роботу за перше півріччя. Чиновники мали розказати, що зробили задля виконання показників і поліпшення соціально-економічної ситуації в області.

– Основним узагальнюючим показником, який характеризує рівень соціально-економічного розвитку, є валовий регіональний продукт. Протягом останніх років в області, як і в країні в цілому, зафіксовано мінімальний рівень спаду валового регіонального продукту. За підсумками 2015 року Херсонщина мала найменшу, після Сумської області, глибину спаду цього показника – 1%, посівши 2 рейтингове місце серед усіх регіонів України. Тому поточний рік має всі підстави для зростання економічного потенціалу регіону”, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Ірина Пшенична.

Хоча за усіма іншими показниками Херсонщина посідає 19-23 місця.

А глава області Андрій Гордєєв взагалі побачив на Херсонщині активізацію економічної діяльності, зокрема, поступове відновлення роботи промислового комплексу, нарощування обсягів будівництва та відновлення інвестиційної діяльності.

Також у нас на 34,6% зросла зарплата, а на одного жителя області припадає $192,3 прямих іноземних інвестицій. Це все дані статистики. Коли їх чуєш, одразу згадуєш вислів “є брехня, велика брехня та державна статистика”…

До речі, що зробила наша область для інвесторів? По-перше, готується вкотре запросити їх на міжнародний інвестиційний форум до Нової Каховки 30 вересня. По-друге, відеоролики про нашу область передали усім посольствам, консульствам і потенційним інвесторам. Тепер чекаємо на черги людей із валізами доларів.

Окрім цього, Херсонщина розробляє програму регіональних преференцій для інвесторів. Презентувати її мають уже наприкінці вересня цього року.

Херсонщина почала готуватися до опалювального сезону.

– По області  заплановано підготувати  до осінньо-зимового періоду  з видачею паспортів готовності 2905 будинків, у тому числі 2458 житлових будинків комунальної власності, 413 житлових будинки ОСББ та ЖБК та 34 будинки відомчого житлового фонду. Разом із тим, передбачено комплексну підготовку 1278 будинків з централізованим опаленням до зими з видачею паспортів готовності, – зазначив в.о. заступника голови ОДА Олександр Адамчик.

Усе це коштуватиме бюджету майже 18 мільйонів гривень

На 13 липня до зими готова половина усіх будинків. Найкраще готують “сани влітку”  в Горностаївському, Генічеському районах та Голій Пристані. Окрім цього, школи, дитячі садочки та лікарні області планують переводити на альтернативні види палива. Проте енергозбереженню раді далеко не всі. Як заявив голова облради Андрій Путілов, деякі керівники комунальних підприємств саботують цей процес. Підприємствам встановлюють котли на альтернативному паливі, а директори не хочуть їх запускати.

Третє питання – військові. За планом, у липні 320 контрактників від Херсонщини мають поповнити лави Збройних сил. На 12 липня до служби відібрали лише 50 кандидатів. З них лише 10 вже підписали контракти. Ситуація, м’яко кажучи, катастрофічна. Про це на колегії заявив обласний військовий комісар Ігор Буднік. Що з цим робити? За словами військового, варто залучати усі наявні ресурси – місцеві громади, громадські організації та військових, що дислокуються на Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ