Підтримати нас

У міськраді Херсона стверджують, що офіційний дозвіл на будівництво “підземної школи” видали за усіма правилами

22 жовтня 2024 19:00
276
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Нещодавно видання “Мост” повідомило, що у дозволі на будівництво бомбосховища у Шуменському мікрорайоні Херсона стоїть дата видачі 8 жовтня, а мешканці будинків отримали його 14 жовтня, вже після початку робіт на об’єкті. До того ж у документі за QR-кодом не відкривається посилання і перевірити його справжність неможливо.

У відповіді на запит “Вгору” Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради стверджує, що дозвіл на виконання робіт зареєстрували 8 жовтня 2024 року і він є дійсним.

В управлінні зазначають, що заява на отримання вищезазначеного дозволу була сформована та зареєстрована в Реєстрі будівельної діяльності 4 жовтня 2024 року.

QR-код, що міститься в документі, створюється системою автоматично. Під час перевірки виявили, що на сайті реєстру будівельної діяльності (АРМ державного архітектурно-будівельного контролю) некоректно сформовано двовимірний матричний штрих-код даного дозвільного документа.

У зв’язку з цим управління звернулося до державного підприємства “Адміністратор Містобудівного кадастру” із листом щодо некоректної роботи при використанні коду та повідомило службу технічної підтримки Реєстру будівельної діяльності про необхідність виправлення технічної помилки та внесення змін у документ.

  • Російська армія двома КАБами 7 жовтня зруйнувала школу в Херсоні. Ту саму, на території якої йшло будівництво так званої “підземної школи”, проти якого протестували мешканці найближчих будинків. Люди пов’язують атаки росіян у мікрорайоні саме з будівельними роботами, бо наявність будтехніки привертає увагу окупаційних військ. Під час російської атаки поранено людей, у тому числі дітей. “Вгору” розповідає, що відомо про ситуацію з будівництвом на цей момент.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів