Підтримати нас

У мікрорайоні Острів поки неможливо відновити електропостачання через затоплення електроліній

Vgoru
Автор статті
14 серпня 2023 13:44
1,291
Поширити:

Поки у Херсоні у мікрорайоні Острів неможливо відновити електропостачання через затоплення комунікацій, яке сталося внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС. Фахівці обстежують електролінії. Грунтові води ще не відійшли, а всі комунікації в районі розташовані під землею.

Про це в телемарафоні "Суспільне. Спротив" повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, інформує Суспільне.

"Електрики пробують у колодязях перевіряти лінії, а там іще вода стоїть. Але трансформатори вже просушені і готові до підключення", — говорить Толоконніков.

Також за його словами, минулого тижня відновили три трансформатори в Олександрівці Станіславської громади, завдяки цьому заживили 80 жителів.

Нагадаємо, на правобережжі Херсонської області заживили 8 населених пунктів, які раніше були відключені через пожежу на лінії електропередачі, що виникла внаслідок ворожих обстрілів. Також у Херсоні після підтоплення залишаються відключеними 11,3 тисячі споживачів. 

У  Нововознесенському та Блакитному Бериславського району відновили  газопостачання. Учора ввечері, 1 серпня, жителі отримали газ у своїх оселях. Спеціалісти «Херсонгазу» працювали над відновленням магістральних трубопроводів, лагодили обладнання, перевіряли справність сільських розподільчих мереж. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ