Підтримати нас

У Миколаєві суд відправив до СІЗО депутатку Херсонської облради

Вгору
Автор статті
11 березня 2024 10:39
301
Поширити:

Чинну депутатку Херсонської обласної ради, яка до грудня 2022 року очолювала Управління охорони здоров’я Херсонської міської Ради, суддя Центрального районного суду м. Миколаєва відправив до СІЗО без права внесення застави.

Про це йдеться на сторінці суду.

Зазначається, що їй інкримінують колабораціонізм.

За даними слідства, під час окупації Херсона жінка обійняла посаду начальника “Управління охорони здоров’я Департаменту соціальної політики ВЦА Херсонської міської територіальної громади» в окупаційній адміністрації.

Зазначається, що підозрювана, перебуваючи на незаконній посаді, використовувала псевдонім, аби уникнути покарання.

У повідомленні йдеться, що жінка заперечила свою провину та повідомила, що призначений Кремлем окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо особисто пропонував їй очолити обласне управління охорони здоров’я, різні медичні заклади, але вона відмовилася.

Також підозрювана зазначила, що продовжувала перебувати на посаді, яку вона обійняла ще до окупації міста. За її словами, робота управління майже не велася, до того ж жодних документів, як посадова особа вона не підписувала. Водночас підозрювана не змогла пояснити щодо її підпису, як начальника Управління охорони здоров’я Департаменту соціальної політики ВЦА Херсонської міської територіальної громади, створеного окупаційною адміністрацією.

  • СБУ заочно повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 62-річній Тетяні Глуховцовій, яка пішла на співпрацю з російськими окупантами. У серпні 2022 року жінка погодилася обійняти посаду в. о. головного лікаря незаконно створеного медичного закладу на базі “Голопристанської районної лікарні”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ