Підтримати нас

У Криму продають продукцію “Чумак” з українськими написами та штрих-кодом 482

Vgoru
Автор статті
19 серпня 2023 08:08
3,003
Поширити:

Продукція підприємства «Чумак», переробні потужності якого були розграбовані окупантами на Херсонщині, з’явилася в сімферопольському гіпермаркеті «7М безцен». У великій кількості тут представлені макаронні вироби, томатний сік та соус. Оскільки окупанти так і не запустили захоплені потужності заводу в Каховці, то в продажу ймовірно – продукція з розграбованих складів.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, у сімферопольському гіпермаркеті з’явилася продукція розграбованого підприємства «Чумак», розташованого в тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині. На коробках та пакуванні слоган: «З лану до столу». Всі написи – українською. Штрих-код – головний маркер будь-якого товару – 482, тобто офіційний код України. 

За словами джерел ЦЖР у Каховці, на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну склади заводу були наповнені готовою продукцією.

«Компанія як могла збувала тоді свою продукцію на вже окупованій Херсонщині. Але станом на 1 червня 2022 року, коли «Чумак» разом із російськими військовими остаточно захопили Євгеній Орлов з «ДНР» та Володимир Леонтьєв, гауляйтер Нової Каховки й Каховського району там ще було дуже багато готової продукції. Саме її окупанти почали вивозити та збувати вже самостійно за готівку», – розповіли у центрі розслідувань.

Фото ЦЖР.  Євгеній Орлов з «ДНР»

Фото ЦЖР.  Володимир Леонтьєв, гауляйтер Нової Каховки й Каховського району

Джерела ЦЖР припускають, що в Криму продається саме ця крадена продукція «Чумака», вироблена ще до повномасштабної війни. Загалом до рук окупантів потрапило готової продукції вартістю щонайменше на 36 млн гривень.

Однак крім неї до росіян потрапили величезні запаси сировини компанії «Чумак», упаковки та етикеток. Можливо, саме з них росіяни зараз випускають кетчупи та майонези під відомим українським брендом.

Нагадуємо, росіяни відібрали «Каховський ринок» у місцевого колаборанта Віталія Коваленка. Продавці дізналися про появу нового «директора», яким виявився херсонець Павло Ярига. Керівний склад адміністрації ринку розігнали та призначили замість них нових людей, а торговців попередили про суттєве підвищення ринкових зборів.

До третього захоплення ТОВ «Тройка», яке випускає мінеральну воду «Каховка», за словами місцевих жителів, окрім аферистів із новоствореного у Феодосії ООО «Херсонские напитки №1» причетний механік цього підприємства, колаборант Віталій Стороженко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ