Підтримати нас

У Києві відбулась акція, яку присвятили Дню міста Нова Каховка Херсонської області 

23 вересня 2024 07:50
62
Поширити:
Всі фото зі сторінки благодійної організації “Нова Каховка – це Україна”

У Києві 22 вересня відбулась акція, на якій зібрались жителі Нової Каховки та лівобережжя Херсонщини, які виїхали з окупації. Вона присвячена Дню міста, що відбудеться 28 вересня. 

Про це йдеться на сторінці благодійної організації “Нова Каховка – це Україна”. 

Зазначається, що акцію організував благодійний фонд на чолі з директоркою Оленою Красовською.

Кореспонденти Суспільного зазначили, що також відбулась акція зі збору підписів на підтримку законопроєкту № 11161. На ній зібрали 180 підписів, а залишилось – близько п'яти тисяч.

Він передбачає компенсацію за пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, що спричинені збройною агресією РФ проти України та компенсації знищеного чи пошкодженого майна, що розташоване на окупованих територіях. Її ініціювала громадська спілка "Асоціація молодих ВПО України".

"Це дуже важливо, бо Новокаховська територіальна громада майже вся окупована. Два села деокуповані – Козацьке та Веселе, але вони розташовані на лінії вогню, у зоні бойових дій. Тобто вони так само підпадають під дію цього закону. Там будуть підійматися питання: що далі з нашим майном, як держава буде нам його компенсувати, якщо ми його втратили, і що взагалі далі буде з ВПО, з людьми, які вирішили залишитися і працювати в Україні", – зазначили організатори.
  • У Херсонській територіальній громаді погодили надання компенсацій 19 заявникам на загальну суму майже 22 мільйони гривень.
  • Керівниця громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юристка Олена Старюк пояснила, що право на сертифікат мають громадяни України, чиє житло зруйновано після 24 лютого 2022 року внаслідок військової агресії Російської Федерації та не підлягає відновленню. Це можуть бути квартира, приватний будинок, кімната або інше житло. На нежитлові приміщення, пошкодження побутової техніки, авто програма не розповсюджується.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів