Підтримати нас

У Херсонській області відкрили пам'ятник кримчанам, загиблим за Україну. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
26 листопада 2016 16:11
543
Поширити:

Пам'ятник уродженцям Криму, загиблим в зоні АТО, відкритий сьогодні в селі Ставки Каланчацького району Херсонської області.

Монумент у вигляді козацького хреста відкритий на трасі Каланчак-Армянськ в шести кілометрах від адміністративного кордону з анексованим Кримом.

Встановлено монумент у знаковому місці. Саме на цій ділянці траси в березні 2014 роки з'явився перший блокпост Збройних сил України на Кримському напрямку. На захист південних рубежів країни направили одне з кращих армійських підрозділів - 79-ю десантно-штурмову бригаду. Заступник її командира, Мирослав Калашник, взяв участь у відкритті пам'ятника і поділився спогадами про ті дні:

«У березні 2014 року наша угруповання зупинилася тут перша, зайняла оборону, провела розвідку. І потім тримали оборону. Ворог підійшов близько, але далі не пішов. На той момент ми, можливо, були не всі готові боротися, але ми були готові виконати свій обов'язок до кінця».

На плитах меморіалу викарбувані прізвища 21 бійців Збройних Сил України, підрозділів МВС і добровольчих батальйонів. Вони загинули під час бойових дій в Донбасі в 2014-2016 роках. Пам'ятник споруджено з ініціативи благодійного фонду «Героїка» за підтримки небайдужих жителів Херсонщини.

У церемонії відкриття монумента взяли участь члени сімей загиблих воїнів, їх бойові побратими, учасники АТО, представники влади та громадськості.

Як розповів керівник фонду «Героїка» Павло Подобєд, батьків двох загиблих бійців, сім'ї яких зараз живуть в Криму, не змогли взяти участь у церемонії відкриття, бо як їх не випускає на материкову Україну окупаційна влада півострова.

Священики УПЦ КП відслужили поминальну літургію та освятили пам'ятник.

${gallery:1846ceb406cbad0f12e0223ed14229e2}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ