Підтримати нас

У Херсоні запровадять геоінформаційну систему міста

Vgoru
Автор статті
02 квітня 2019 13:03
673
Поширити:

Херсон готується впроваджувати геоінформаційну систему міста. Запустити веб-ресурс планують вже до кінця цього року, зазначає радник міського голови Артур Мадатян.

Геоінформаці́йна систе́ма — сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення  карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо). Конкретніше, це комп'ютерна система, що забезпечує можливість використання, збереження, редагування, аналізу та відображення  географічних даних.

Завдяки такій системі можна буде більш обґрунтовано приймати рішення про виділення коштів, інформувати жителів про розвиток міста та заплановані зміни.

Забезпечуватиме функціонування веб-порталу департамент містобудування та архітектури Херсонської міської ради.

Орієнтовна вартість проекту з доукомплектації та впровадження програмного забезпечення геоінформаційної системи складає 200 тис.грн. Ця сума включає купівлю, установку та налаштування програмного забезпечення ArcGIS, створення геопорталу, первинне завантаження баз геопросторових даних та технічний супровід.

Після впровадження, наносити дані про об'єкти на веб-портал зможе кожен житель міста як через комп'ютер, так і за допомогою мобільного додатку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ