Підтримати нас

У Херсоні виділили кошти на реалізацію проєктів-переможців Громадського бюджету

Автор статті
27 листопада 2019 12:30
847
Поширити:

Гуляючи містом, можна побачити багато занедбаних спортивних майданчиків, зон відпочинку та помітити чимало інших проблем, які хвилюють мешканців. Херсонці, прагнучи змінити ситуацію на краще, подали аж 76 проєктів до Громадського бюджету міста.

За результатами голосування, яке відбулося у вересні, перемогли 18 проєктів – 7 малих та 11 великих на загальну суму, яка необхідна для їх реалізації -  9 747 668 грн.

Координаційний комітет та представники Департаментів, що  вестимуть роботи, обрали 3 малі проєкти-переможці (до 250 тис. гривень) для реалізації до кінця 2019 року.

У понеділок, 25 листопада, на сесії міської ради внесли зміни до «Положення про громадський бюджет у місті Херсоні та Міської цільової програми «Громадський бюджет у місті Херсоні на 2018-2022 роки» для врегулювання фінансування проєктів-переможців, на які гроші виділяються цього року.

 «До обсягів і джерел фінансування» додали таблицю  «Перелік проєктів, які визнані переможцями та фінансуються у 2019 році».

У першому проєкті -  «Вільне дихання - вільне життя» планується купівля ендоскопічного обладнання для дитячої поліклініки. Це обладнання уможливить діагностику патологій та ЛОР-захворювань маленьких пацієнтів.

У проєкті -  "Дитсадок мій дім - буде затишно в нім", передбачається оновлення та модернізація м’якого інвентаря (килимів, матраців, фіранок) у групах дошкільного навчального закладу, які б відповідали сучасним  вимогам та сприяли б різнобічному розвитку дітей.

Автори останнього проєкту - «Хай народна музика лунає - Україну окриляє» прагнуть популяризувати українську народну музику серед дітей: закупити народні інструменти для оркестру Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості, навчати дітей, готувати їх до конкурсів та фестивалів.

Ці три проєкти будуть реалізовані протягом грудня. Всього на їх реалізацію виділили – 476,58 тис.грн.

Всі інші проєкти-переможці будуть виконані у 2020 році. У проєкті рішення Херсонської міської ради «Про міський бюджет на 2020 рік» у розділі «Видатки» в Управлінні капітального будівництва на реалізацію проєктів переможців Громадського бюджету закладено 3 млн 43,9 тис. грн, у Департаменті житлово-комунального господарства – 401 тис. грн, а у видатках на Освіту, в тому числі на реалізацію проєктів переможців Громадського бюджету - 5 млн 826,2 тис. грн. Всього – 9 млн 271,1 тис. грн.

Отже,  херсонці вже можуть подумати над ідеями, які можуть змінити життя у місті на краще, щоб подати їх на розгляд громадськості для фінансування з бюджету наступного року.

* Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ