Підтримати нас

У Херсоні відбудеться масштабний історичний фестиваль

Автор статті
29 вересня 2020 02:33
742
Поширити:

LEGIO HISTORICA – історичний проєкт, створений у 2017 році викладачами та студентами історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Засновники поставили собі за мету розповідати про минуле з використанням практик із сфери публічної історії – простою мовою та застосовувати різні формати, щоб зацікавити широкий загал.

У листопаді в Києві пройде вже VІ фестиваль, але перед тим команда завітає до Херсона, щоб провести захід, який об'єднає навколо себе істориків, діячів у сфері освіти та культури, учнівську та студентську молодь і всіх, хто цікавиться історією. 

Як повідомляють організатори, до уваги гостей будуть науково-популярні лекції, семінари, воркшопи, презентації від найкращих херсонських та українських істориків і популяризаторів науки, книжковий ярмарок від провідних українських видавництв, локація з історичними настільними іграми, програма кінопоказів, екскурсії та квест. 

Відкриття відбудеться у суботу, 3 жовтня, об 11:00 у Херсонській обласній бібліотеці імені Олеся Гончара. Після цього - лекційна програма та майстер-класи.  О 17:00 розпочнеться програма кінопоказів у ККЗ «Ювілейний. Неділя, 4 жовтня, майже повністю буде присвячене екскурсіям. Завершиться цей день дискусією про долю історичної спадщини Херсона, що пройде в артклубі «Masson». Вхід на всі фестивальні майданчики вільний.

Повна програма фестивалю:

З питань співпраці звертатись до Євгенія Шатілова тел. 0632357165,  пошта: iovpope@gmail.com

Посилання на фестиваль у соцмережах: https://www.facebook.com/events/416547506013957

Організація фестивалю забезпечується громадською організацією «Ідеалісти», проєктом «Likбез. Історичний фронт», Комунальним закладом «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара», ККЗ «Ювілейний», Кафедрою археології, історії та методики викладання Херсонського державного університету, Центром студій геноцидів імені Рафаеля Лемкіна, Центром дослідження історії Литви у Херсонському державному університеті та Артклубом «Masson» за підтримки Управління молоді та спорту Херсонської міської ради. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ