Підтримати нас

У Херсоні у 85-ту річницю Голодомору вшанували пам’ять мільйонів загиблих. ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
25 листопада 2017 15:56
213
Поширити:

У Херсоні в День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій пройшла хода центром міста, а також — траурний мітинг і молебень біля пам'ятника «Жертвам тоталітарних режимів».

У цих заходах взяли участь керівники Херсонської ОДА, Херсонської облради і Херсонської міськради, представники політичних партій, громадських організацій, національно-культурних товариств та просто небайдужі городяни.

На мітингу промовці говорили, що Голодомор 1932-1933 років, який забрав близько 10 мільйонів життів — одне з найбільш жорстоких злочинів сталінського режиму. Говорили про те, що Херсонська область - один з регіонів, які найбільше постраждали від Голодомору. На території області знаходяться 43 місця масових поховань людей, загиблих в той час.

У молебні пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій взяли участь священики УПЦ КП, Української Автокефальної православної церкви та Греко-католицької церкви.

Також херсонці зазначали, що Йосипа Сталіна і його соратників, винних у тяжких злочинах, зараз активне реабілітують в Росії.

Закінчився мітинг запаленням свічок та покладанням квітів до пам'ятника «Жертвам тоталітарних режимів».

${gallery:17e481d1da3b0e4bfa5afdedecfc5e7e}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ